Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
|
A szilva igazán finom gyümölcs. Nyersen és feldolgozva is szeretjük, ám talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatású az emberi szervezetre.
B-vitamin tartalmának köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését. Fogyókúra során megköti a fölösleges zsírt. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. A szilva is frissen a legfinomabb és a legvitamindúsabb. Tárolása nem okoz gondot, hűvös helyen napokig is eltartható. Így fogyaszd a szilvát! Nyersen: augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában tartalmazza a legtöbb vitamint, ásványi anyagot. Lekvárként: a téli hónapokban lekváros kenyér, barátfüle vagy gombóc formájában fogyaszthatod a szilvát. A gyümölcs így is megőrzi a benne lévő emésztésserkentő hatású szorbitolt, valamint rosttartalmát. Aszalt szilvaként: az aszalt szilvában ugyanazt az értéket megtaláljuk, de sűrítve. Különösen ott van nagy szükség rá, ahol nem fogyasztanak elegendő zöldséget és gyümölcsöt, hogy folyamatosan tisztítsák a vért. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára leáztatjuk, és a levét megisszuk. A leáztatott szilvalé az egyik leggazdagabb forrása a vasnak, kalciumnak, magnéziumnak és foszfornak. Fogyassz belőle minél többet az idénygyümölcsöket nélkülöző téli hónapokban!
Szilvasajt Szilvasajt másképpen Fahéjas szilvás rétes Elkészítése: a megmosott szilvát hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük egy keverőtálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, az édes kekszmorzsát, és lazán forgassuk össze. 2×3-as réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, majd minden lapot locsoljunk meg kevés olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, és kanalazzuk a felénk eső oldalára a töltelék felét. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra. Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SZILVA LEKVÁR BEFŐZÉSI MÓDOK...!
SAVANYUSÁG ELTÉTEL...!!!
GYORSKOVÁSZOS UBORKA
Az új pásztor (The New Pastor)