Irások: SAVANYUKÁPOSZTA KÉSZITÉS

Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 255 db
  • Videók - 981 db
  • Blogbejegyzések - 424 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Gyűjtöt és saját irások... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 255 db
  • Videók - 981 db
  • Blogbejegyzések - 424 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Gyűjtöt és saját irások... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 255 db
  • Videók - 981 db
  • Blogbejegyzések - 424 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Gyűjtöt és saját irások... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 255 db
  • Videók - 981 db
  • Blogbejegyzések - 424 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Gyűjtöt és saját irások... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Savanyúkáposzta házilagHozzávalók


Elkészítés

1

Veszünk,jó minőségű keményfejű káposztákat!(Én évek óta háztól egy kistermelőtől veszem,mindig friss és nagyon jó minőségű)Pár napig hűvös helyen egy kis kupacban tárolom (érlelem) Ez után káposzta gyalun legyalulom a káposzta fejeket egy edénybe.A vödör aljára szórok egy marék sót,rá egy réteg káposztát,meg szóróm szemes borssal,2-3 babérlevéllel.Kézzel,vagy ha van sulykoló azzal jól lenyomkodjuk.Megint 1-2 marék só,(a sót ne sajnáljuk)káposzta,fűszerek,megint só,döngölés!:)Ezt addig folytatjuk még el nem fogy a káposzta!Ezután keresünk valami fedőt,vagy edényt ami belefér a vödör belsejébe a káposzta tetejére.lényeges hogy mindenütt le fedje a káposztát.Én találtam egy régi kelesztő tálat pont szorosan bele illeszkedik a vödörbe!Erre,vagy ebbe rakom a súlyt!Ez lehet,terméskő,vagy vizes palackok,vagy bármi,én egy terméskövet használok,megmosom,és beleteszem jó pár nájlon zacskóba.Lezárom a vödröt,meleg helyen 1hétig tárolom.Ezalatt megtörténik az erjedés.Ezután hideg helyen tároljuk,és fogyasszuk amikor csak tudjuk!

TIPP: Egy kicsit macerás,de meg hálálja a ráfordított időt és energiát!És tartósítószer mentes!

Lehet még hozzáadni:Paprikát,köményt.tormát,almát,

Címkék: baráth erika

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu