Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Veszünk,jó minőségű keményfejű káposztákat!(Én évek óta háztól egy kistermelőtől veszem,mindig friss és nagyon jó minőségű)Pár napig hűvös helyen egy kis kupacban tárolom (érlelem) Ez után káposzta gyalun legyalulom a káposzta fejeket egy edénybe.A vödör aljára szórok egy marék sót,rá egy réteg káposztát,meg szóróm szemes borssal,2-3 babérlevéllel.Kézzel,vagy ha van sulykoló azzal jól lenyomkodjuk.Megint 1-2 marék só,(a sót ne sajnáljuk)káposzta,fűszerek,megint só,döngölés!:)Ezt addig folytatjuk még el nem fogy a káposzta!Ezután keresünk valami fedőt,vagy edényt ami belefér a vödör belsejébe a káposzta tetejére.lényeges hogy mindenütt le fedje a káposztát.Én találtam egy régi kelesztő tálat pont szorosan bele illeszkedik a vödörbe!Erre,vagy ebbe rakom a súlyt!Ez lehet,terméskő,vagy vizes palackok,vagy bármi,én egy terméskövet használok,megmosom,és beleteszem jó pár nájlon zacskóba.Lezárom a vödröt,meleg helyen 1hétig tárolom.Ezalatt megtörténik az erjedés.Ezután hideg helyen tároljuk,és fogyasszuk amikor csak tudjuk!
TIPP: Egy kicsit macerás,de meg hálálja a ráfordított időt és energiát!És tartósítószer mentes!
Lehet még hozzáadni:Paprikát,köményt.tormát,almát,
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mindenszentek és halottak napjának eredete
CITROM ÉS FOGHAGYMA
SZILVALEKVÁR KEVERÉS NÉLKÜL...!!!
VIGYÁZZATOK ÉS IMÁTKOZZATOK...!!!