Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyűjtöt és saját irások... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz És már is hozzá férhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyűjtöt és saját irások... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Három étel más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban, a Harvard Egyetem tudósai szerint
A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva - korábbi
vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve - bizonyították, hogy valóban
működhet a fiatalító hatás. Az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a
vörösbor, legalábbis a harvardi tudósok szerint. Ám ez nem azt jelenti,
hogy a vörösboros üveg gyakori társaságát élvezve visszaforgathatjuk az
idő kerekét.
Valójában a vörösbor egyetlen fő alkotóeleme teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert, ez pedig nem más, mint a resveratrol.
A Harvard Egyetem által vezetett kísérletben - amelyről a Táplálkozás
és Anyagcsere szakfolyóirat 2006-os 3. számában olvashatunk - azt
találták, hogy a resveratrol képes meghosszabbítani a várható élettartamot minden élő szervezet esetében, legyen az penészgomba, féreg vagy muslica.
A csodaszer, úgy tűnik, hasonlóan dolgozik, mint a drasztikus kalóriacsökkentés. A kalóriák drámai mérséklése pedig meghosszabbítja az életet.
A piacon természetesen számtalan resveratrol étrendkiegészítő
található, de a tudósok azt ajánlják, hogy körültekintően válasszunk,
mert csak a jó minőség garantálja a sikert.
Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók az étcsokoládét is.
Ez nem jelenti azt, hogy egész nap csokoládét kellene enni. A kedvelt
édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív
összetevőkben találhatók. A tanulmány a csokoládéról és összetevőiről
szóló, 1996 és 2005 között publikált 136 tudományos cikket vizsgált át. A
mostani elemzés azt találta, hogy napi 50 gramm étcsokoládé 10,5
százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ráadásul az
étcsokievéssel 19 százalékkal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy
szívbetegségben halunk meg.
Az étcsokoládé antioxidánsokat is tartalmaz, amelyeket világszerte az öregedésért felelőssé tett szabadgyökök ádáz ellenségeként tartanak számon.
Ha antioxidánsokat eszünk, fiatalabbaknak nézünk ki, és annak is
érezzük magunkat. És semmi sem tartalmazza ezt az anyagot magasabb
koncentrációban, mint a tiszta kakaókivonat.
Szintén hatásos fegyver lehet az öregedés ellen a zöld tea.
A nőkkel foglalkozó folyóirat, a Harvard Women's Health Watch októberi
száma szerint a zöld tea hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő.
A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A kémcsövekben a katekinek
sokkal erőteljesebbnek bizonyultak abban, hogy megállítsák a sejtek
oxidatív sérülését, mint a C és E vitaminok, és úgy tűnik, hogy további
gyógyító hatásaik is vannak.
A tanulmányok azt találták, hogy kapcsolat van a zöldteafogyasztás
és bizonyos rákfajták - bőr-, mell-, tüdő-, bél-, gége-, hólyag- -
kockázatának csökkenése között.
A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak:
rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken.
A zöld, fekete és oolong teák antioxidánsai segítenek
megállítani az LDL, a rossz koleszterin, és növelik a HDL, a jó
koleszterin szintjét, valamint javítják az érrendszer működését. Egy
kínai tanulmány szerint, amelyet nemrég publikált a belgyógyászati
szaklap, az Archives of Internal Medicine, 46-65 százalékkal kevesebb a
magasvérnyomás kockázata az e teákat rendszeresen fogyasztók körében.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!